De schmink mevrouw, aangenaam!

Hallo allemaal! Dit ben ik, Marije Brand. Ik kom jullie feest graag extra kleur geven met mijn schminktas op mijn rug!

Mijn dochter Bo van 4 jaar oud, noemde mij de schmink mevrouw dus dat waarom moeilijk doen met een andere naam. Het spreekt de doelgroep aan en het dekt de lading… alhoewel… Mevrouw? Ik ben ook maar gewoon een meisje, zittend tegenover vele lieve kinderen, vragend wat ze het liefst willen worden… (…) Maar ik wilde dus ‘schmink mevrouw’ worden.

Met een achtergrond op de kunstacademie mag je net iets anders verwachten dan vele schminkers. Ik pretendeer niet de beste te zijn, want wat heb ik in dit vak een bak aan regelrechte kunstenaars leren kennen. Toch doe ik steeds weer mijn best om iets totaal anders neer te zetten. Een eigen handschrift, maar dan volledig in dienst van de wensen van het kind dat op dat moment tegenover mij zit.

Als moeder weet ik hoe spannend sommige kinderen het vinden, maar ook hoe geweldig blij en trots ze met hun schmink op de rest van de dag rondlopen. Ik probeer daarom ook echt een gezellig moment voor ze te maken. Waar de kinderen even de drukte om hun heen vergeten, ontspannen door de zacht kriebelende kwast en met een groeiend ego omdat zij het voor het zeggen hebben en zij straks als de mooiste versie van zichzelf van de stoel af zullen stappen!

Ik kom doorgaans gewoon schminken als mijzelf, maar op verzoek kan de schmink mevrouw zichzelf ook aanpassen aan het thema van het feestje of simpelweg de voorkeur van de jarige. Vraag gerust naar de voorwaarden!

IMG_7532

Advertisement